בוקר טוב?
קום-לא קם
תתלבש-בוהה בארון
תצחצחי שיניים-מסתובבת בכל הבית אבל מדלגת על חדר האמבטיה
בואי לאכול- בינתיים מאכילה את הכלב
לפחות חלק מהתיאור הזה מוכר להורים לילדים עם הפרעת קשב. השעה 8.00 בה הילד "מופקד" בבית הספר היא בתחושה של "שעת צהרים" להורים שרק עכשיו אמורים להתחיל את יום העבודה.
ההמלצה שלי היא לנהל את הבוקר (ואת כל היום ) עם שעונים מיוחדים. כאלו שיגרמו גם להומור וגם ל"תקתוק" משימות , כולל שיעורי בית.
לקימה בבוקר מומלץ להשתמש בשעונים מיוחדים- כאלו שלא ישאירו ברירה אלא לרדוף אחריהם כמו מסוק שעולה לאויר, קליעה למטרה או שעון שמתחיל לרוץ בכל הבית עד שתופסים אותו –להלן קישור דוגמה לשעוני התעוררות עם הסבר על הקשר בין הפרעת קשב לקשיים בשינה.
במהלך היום מומלץ להפעיל שעוני חול או אפליקציית שעונים בנוסח Multi Timer כמו זו המומלצת בפוסט זה. האפליקציה מאפשרת להגדיר מראש עם הילד/ה את פעולות הבוקר ולכוון את הזמנים. את האפליקציות השונות ניתן להפעיל גם בזמן הכנת שיעורי הבית.
אימון על אמדן הזמן
אימון אמדן הזמן מאוד יעיל לכלל הילדים ובעיקר לילדים עם הפרעת קשב –להלן קישור הסבר לקשר בין אמדן זמן להפרעת קשב. האפליקציה הספציפית המודגמת בפוסט זה הנה לאנדרואיד אולם ניתן בחנות האפליקציות לחפש אפליקציות נוספות גם לאייפון תחת מילות החיפוש Multi Timer.
פוסט זה מיועד להורים אך מתאים, לא פחות למבוגרים: מנהלים, סטודנטים וכל אדם שמוצא את עצמו מתקשה לנהל את התארגנות הבוקר שלו/שלה.