פוסט זה מוקדש לילדים ולמבוגרים עם הפרעה ספציפית בקריאה (דיסלקציה) ומתאר את היכולת להגדיר את האייפד והאייפון כך שיוכל להקריא את כל החמרים שנמצאים בו כמו, מאמרים בעיתון, מיילים, מסמכים ועוד.

הפרעה ספציפית בקריאה (דיסלקציה) Specific Reading Disorder מאופיינת בקושי בקריאה מדויקת ובעקבות כך קשיים בהבנת הנקרא. ילדים ואנשים עם דיסלקציה (באם לא מדובר על לקות שפתית), ברב המקרים, יהיו בעלי יכולת תקינה -גבוהה בהבעה בעל-פה. אך מה קורה לילד עם הפרעה ספציפית בקריאה שיושב בכיתה, בעת שכל הילדים מתבקשים לקרא? בעיקר תסכול רב. שכן, אם היו מקריאים לו את הכתוב הוא היה יכול להשתתף כמו כל ילד אחר בדיון הכיתתי שיערך לאחר הקריאה.

יש לשים לב שבעקבות הדיסלצקיה יתכנו גם שגיאות כתיב רבות בעת הכתיבה. שגיאות הכתיב יתבטאו ב"יצירתיות" רבה בכתיבת המילים. כל מילה יכולה להכתב אחרת, באותו טקסט. לכן חשוב מאוד להפעיל באייפד גם את תוכנת ההכתבה כך שתוכל לכתוב עבורם את מה שהם מדברים. 

להלן ההוראות להפעלת ההקראה: 
כנסו לגלגל ההגדרות באייפד, לחצו על  "נגישות" ובתפריט מצד שמאל בחרו וסמנו את "הקראת תוכן"– למעלה תסמנו את מתג "הקראה" speech selection ותוכלו לכוון את מהירות ההקראה (בציר בו מופיע הצב).
מרגע זה תוכלו להקשיב להקראת מסמכים.

העלו מסמך שברצונכם לקרא סמנו את כולו או חלק ממנו ואז יופיע המכוון מעליו שכולל העתק, גזור, וגם … הקרא Speak.
בוידאו המצורף קיים ההסבר -שימו לב שיש כיתוביות בעברית עם הסבר

בהצלחה