אפליקציות לקידום כישורים בגיל הרך
שימוש בסמרטפונים ובמחשבי לוח (טאבלטים) בגיל הרך יכול מצד אחד לעורר אי-נחת אך מצד שני, רב ההורים מוצאים ש"השאלת" הסמרטפון שלהם לכמה דקות (או יותר) לילדיהם הרכים מאפשר להם כמה דקות של שקט בבית, במכונית או במסעדה.
בפוסט זה מוצעות מספר אפליקציות שיכולות לקדם מיומנויות מגוונות עבור ילדים בגיל הרך. יש לשים לב למשך הזמן בו הילד משחק עם המכשיר וגם אם מדובר באפליקציה מקדמת למידה, זמן ממושך מידי יכול גם להזיק (אימון מוחי ללא מטרה).
אפליקציה לפיתוח מיומנויות זיכרון מבית "שובי"
האפליקציות של שובי הנן איכותיות והן מוצעות החל מהגיל הרך, כיתה ועד מבוגרים. אני באופן אישי אני אוהבת במיוחד את שובי זיכרון המפתח את מגוון סוגי הזיכרון כולל זיכרון עבודה. אפליקציות לקידום הבעה בע"פ ותקשורת בונה.
פורטל ג'יניג'ים של אורנה אלטמן.
גי'נג'ים הוא אחד מהפורטלים הותיקים ביותר לגיל הרך אך הוא מתעדכן לעיתים קרובות ולאחרונה השתדרג שוב כך שניתן להכנס אליו מהטאבלט והאייפד דרך האתר שלהם. אין צורך להוריד את האפליקציה אלא להכנס דרך הסמרטפון לאתר ומשם לשחק. החסרון הוא התשלום שיש לשלם על האפליקציה. לבתי ספר ניתן לתת זמן נסיון. הילדים בגיל הרך יהנו מאוד.
פיתוח תקשורת בינאישית ודמיון באמצעות Sock Puppet
אפליקציה נפלאה לעריכת תיאטרון מבובות כפפה וירטואליות. באמצעות האפליקציה הילדים יכולים לאמן את השפה, להעשיר אותה ולפתח שיח האחד עם השניה. האפליקציה מפתחת גם את אופן משחקי הדמיון. מעולה לילדים עם קשיים בהבעה בע"פ-הם ימצאו את עצמם נהנים לשחק עם האפליקציה שלא שופטת אותם ואף משקפת עבורם את הדיבור שלהם.
אפליקציות אימון לרכישת הקריאה
אפליקציות לאימון הקריאה מאפשרות היום לילדים להיות חשופים לקריאה, מבלי שיהיו מודעים לכך בקישור המצועף תוכלו להגיע לפוסט המתאר אפליקציות מגוונות שניתן להוריד כדי לאמן ילדים לקרא (לא רצוי לפני גיל 4).
אפליקציות לאימון כתיבה -כתיבת אותיות
ניתן היום לכתוב באופן הטבעי ביותר והוא באמצעות האצבע. היכולת לשתמש באצבעות מאפשר לילד להתאמן כבר מגיל צעיר על אפליקציות אלו וליהנת מהכתיבה.
אפליקציה לעיצוב קובית משחק מבית איזי שפירא
ניתן לעצב את הקוביה על פי ראות עיניכם: מספרים, נקודות, תמונות וצבעים ולהכניס בה תכנים אישיים ולכן השימוש בה יכול להיות מגוון.
להנאתכם