יצר הסקרנות היא תכונה מולדת שמאפיינת ילדים רבים. יחד עם זאת, אנו המבוגרים לא תמיד מודעים לחשיבות של סיפוק יצר הסקרנות של הילדים ולעיתים קרובות משדרים להם שהשאלות שהם שואלים מטרידות אותנו. ניל פוסטמן כתב ש"ילדים נכנסים לבית הספר עם סימן שאלה ויוצאים ממנו עם סימן קריאה!".
בתי הספר ברובם, אינם מעודדים את יצר הסקרנות אולם לשמחתי, בעידן הטכנולוגי מתחילה מגמה מבורכת של עידוד למידת החקר (Project Based Learning- PBL) ויש אף מקומות שמעודדים את היזמות של התלמידים באמצעות פיתוח יכולת שאילת שאלות.
ילדים עם הפרעת קשב יגלו בדרך כלל עניין גובר בסביבתם ובצד זאת יצר הסקרנות שלהם יהיה גבוה יותר מממוצע בני גילם, זאת בגלל היכולת שלהם לשמוע, לראות , להריח ולהרגיש את העולם בעוצמות גבוהות יותר. קיימת חשיבות רבה לספק את יצר החקר שלהם ולעודד תכונה זו שמאפיינת בגיל מאוחר יותר אנשים אלו שהופכים להיות יזמים, בעלי רעיונות יצירתיים, וחוקרים.
עידוד יצר הסקרנות הוא בעיני ערך. הקשיבו לד"ר גורן גורדון -מנהל מעבדת הסקרנות והרובוטים באוניברסיטת ת"א חוקר בעל שם עולמי בתחום זה ומאמין גדול בצורך לעודד סקרנות בבתי הספר באמצעות שאילת שאלות.
האפליקציה שתספק את יצר הסקרנות שלכם
בפוסט זה ברצוני להציג בפניכם את אפליקצית GOOGLE LENS אשר גיליתי בעת שהייתי בחו"ל שם הייתי סקרנית לגבי מבנה מיוחד שניצב מולי. בחיפוש אחר אפליקציה שתסרוק את המבנה ותמצא עבורי את התשובה, מצאתי את אפליקצית גוגל לנס.
האפליקציה סורקת כל דבר ומציעה תשובות אפשריות עבור האוביקט שכיוונתם אליו את המצלמה או עבור התמונה שצלמתם. זה יכול להיות מבנה, פרח, חיה או כל דבר. בנסמף האפליקציה מקושרת גם לתרגום של גוגל ולכן ניתן לסרוק באמצעותה שלטים ולקבל את התרגום באופן סימולטני.
חשוב להכיר אותה גם לילדים ולאפשר להם למצא תשובות לשאלות שעולות אצלם בנוגע לאוביקטים שונים ואף לעודד אותם ללכת עם האפליקציה ולחקור את סביבתם.
במכשירי אנדרואיד יש להוריד את האפליקציה ולהשתמש בה בעת הצורך.
במכשירי IOS (אייפונים), יש לצלם את התמונה ולאחר להכנס אליה מתוך אפליקציית GOOGLE PHOTO -בתחתית התמונה תוכלו לראות את הסמליל של האפליקציה וללחוץ עליו לשם סריקת התמונה.
עבור מכשירי IOS ראו תמונה מצורפת