דרכים להשתמש בבינה המלאכותית לצורך אתחול משימות כתיבה

כל אחד מאתנו מכיר את תחושת התסכול המלווה אותנו כאשר יש לנו משימה לעשות-משימה שהצבנו בראש סדר העדיפויות שלנו, אך "איננו מגיעים אליה" או לחילופין עשינו הכל כדי להתחיל אותה אבל מסיבות שונות אנחנו מוצאים את עצמנו עושים דברים אחרים במקומה- לעשות משהו אחר במקומה-שלא היה מתוכנן (כמו לסדר את המגירה) ומסיבה לא ברורה הוא קפץ לסדר העדיפויות שלנו….

יכולת אתחול Initiation היא אחת משבעת התפקודים הניהוליים  שרובנו לא נצטיין בו כאשר המשימה שעלינו לעשות מורכבת ו/או לא מעניינת ובעיקר כאשר לא אנחנו בחרנו לעשות אותה.
אולם אצל אנשים הלוקים בתפקוד הניהולי אתחול, כל משימה כמעט הופכת להיות כמשימה שאינה ניתנת לאתחול ולא רק משימות מסוימות.

לעתים קרובות נראה קשר בין קשיי אתחול לבין הפרעת קשב

מה הסיבות הנוירולוגיות המונעות מאנשים אלו לאתחל משימה?

תוכלו לקרא בקישור הבא 

להלן  דרכים להשתמש במנוע הבינה המלאכותית כדי לאתחל משימות

  1. ארגון מחשבתי.

    הבינה המלאכותית יכולה לשמש כסטרטר נפלא לאתחול משימות כתיבה. היא מאפשרת לנו "לזרוק" את הרעיונות לתוך מנוע ה GPT , ללא צורך בניסוח מקדים והמנוע, יארגן את המחשבות המפוזרות לטקסט מאורגן.

  2. למשוך קצה חוט להתחיל את משימת הכתיבה.

    במקרים רבים הידע על משימת הכתיבה קיים אולם הקושי המרכזי הוא לכתוב את הפסקה הראשונה, זאת שתהיה המפתח להמשך. לכן ניתן לבקש ממנוע ה GPT לאתחל לכם את המשימה. תגדירו לו מה התפקיד שלכם (מורה/תלמיד/סטודנט.ית/מנהל.ת וכדומה), מה אתם צריכים לכתוב-לאיזו מטרה, ולבסוף מה הנושא. משם תוכלו כבר להמשיך.

  3. לתקצר מאמר או קטע קריאה.

    לא אחת אתם מתבקשים לקראת קטע קריאה כלשהו ואתם לא "מוצאים" את הזמן לעשות זאת. הסיבה היא האתחול. תגשו ל AI  ותדביקו את המאמר. לפני כן תבקשו ממנו לתמצת לכם אותו. אפשר גם לבקש ממנו לרשום ראשי פרקים של המאמר. זה מאוד יסייע לכם להמשיך משם.

  4. עריכת מצגת
    מצגות אפשר להכין גם עם Chat GPT אבל גם עם אפליקציית TOME AI. היא "מומחית" למצגות. תרשמו רעיון מרכזי אותו תרצו למצגת. TOME תכין לכם מצגת גם עם תמונות (שימוש במנוע Dalle-2). אתם יכולים כמובן לערוך אותה אח"כ וגם להחליף את התמונות.

השימושים הם רחבים והיצירתיות שלכם יכולה להביא לרעיונות ותוצאות נפלאות.

להלן סרטון הדגמה: